Herbalife dan Jiran Lama

Hari tu pergi Mega HOM kat Hotel Syuen, Ipoh. Before tu ade Inner Nutrition training by Dr Khadijah. Aku pergi dengan suami, ira and ayah ira.

Sampai2 je Dr khadijah dah start cakap. Dr Khadijah ni dah 20 tahun in medical field tapi die chose Herbalife instead of normal medication. Nanti bawah sikit aku cerita.

Some points yang die cakap hari tu aku nak share.

Formula 1 : Shake Herbalife yang best sangat! Sebab tu minum hari2, minum shake ni je aku hilang resdung, sakit kepala, muntah2 and muka pucat. Alhamdulillah. :) Dr Khadijah cakap because concept Herbalife ni cellular nutrition, makanan kepada sel, so badan akan serap cepat and dapat hasil cepat. Kalau korang try Herbalife for one month or at least 2weeks, insya Allah you’ll feel the difference! Tak kisah lah korang nak lose weight ke, gain weight atau problem kesihatan macam aku cte kat atas tu.

Teamix: Teh ni dikenali jugak sebagai exercise tea. Bila kita minum ni badan kita akan react macam sedang exercise. So peluh kluar, kita rasa cergas. Teh ni bagi energy, antioksida, bakar lemak, cuci usus, and kluarkan toksin dalam badan.

Formula 3: Ni protein yang hanya ada 20 kalori. Lepas tu takde lemak! Sebab tu kalau kita iku program gain weight atau lose weight, badan kte akan develop muscle, bukan lemak.

Herbal Aloe Concentrate: Ni untuk masalah bahagian perut. Gastrik, period pain, sebu, loya, masalah buang air besar. Memang best, saya yang masalah digestion dari sekolah menengah, alhamdulillah dah selesai sekarang. Memang best gle! And aloe pun sesuai untuk sakit2 sendi.

Omega 3: Ni lemak ikan, sesuai untuk jantung, sakit lutut and kolestrol. Nak turunkan lemak2 degil pun best jugak omega 3 ni.

NW Formula : Ini produk yang baru masuk Malaysia! Best sangat, bantu circulation yang bagus dari kepala hingga hujung kaki. Produk ni ialah nitric oxide. nitric oxide ni ialah molekul yang sangat halus dalam badan kte. Nitric oxide ni fungsi die bersihkan lemak2 dalam salur darah. So memang elok untuk semua orang, bukan untuk orang sakit jantung je. lebih baik bersihkan sikit2 awal2, daripada tunggu dah berkumpul banyak baru nak bersihkan. Nak dapat nitric oxide yang cukup, kte kena makan EMPAT buah tembikai dulu hehehe. Sanggup tak?

Mase sesi Q&A, ade sorang uncle ni tanye,

Uncle ni umur 60tahun, pesakit pakej lengkap huhu. die cakap semua penyakit yang Dr Khadijah sebut semua die ade, especially diabetis. Die kate die kene ambk 30 pills everyday! And dah 20 tahun dah ambk! Huhu, memang terkejut dengar. Die nak consume Herbalife, tanye pendapat Dr Khadijah. Dr kate boleh! Can consume herbalife, no problem. Sebab herbalife is just food with good nutrition, nothing more or less than that :)

Disclaimer: Herbalife tak claim boleh sembuhkan penyakit tapi logiknya kalau kita masuk kan benda yang baik dalam badan, zahirnya pun baik, insya Allah.

*sometimes I wonder, orang boleh makan pills everyday for years, that obviously indicate penyakit tu masih ade dan tak hilang. Why keeping the disease? Cure it. Kalau penyakit tu masih ada sampai 20tahun itu bukan dipanggil cure kan.

Okay, masuk kepada tajuk post ni, malam tu MC HOM nama die Fatin Najwa.

Fatin Najwa dan Dr Khadijah.

Memang gempak HOM malam tu! Sape2 orang ipoh nak tengok testimonials pengguna Herbalife boleh datang Syuen Hotel 20 November ni, okay? PM, text me to book your seat! 0132107729

Okay, so semalam Fatin Najwa tegur aku kat Facebook! haha terkejut jugak sebab memang tak kenal die, baru tau pasal die pun mase HOM tu.

Pastu kak Fatin cakap, “kte nak bgtau rahmah something ni. Rahmah kahwin dengan jiran kte. hehe”

What a small world! Rupenye kak fatin ni jiran suami aku mase kecik. Jumpe balik sekarang due2 buat Herbalife! :D

So pagi tadi aku n suami pergi rumah kak Fatin. Dekat sangat rumah ktorang! Seronok sangat dapat sembang2 belaja dengan die. Rupenye kak Fatin senior Ina kat UIA, hehe. Best sangat, inspired dengan kak fatin qualified Carribean Cruise! Kak fatin dulu ambk biomedic, dapat keje kat UM and KPJ tapi decide untuk buat herbalife fulltime! Semangat balik dah kenal orang kat Ipoh ni. :D

Tengok testimoni kak Fatin lagi best!

Dah lost 9kg and shaping a lot! Pernah berhenti consume Herbalife tapi berat maintain je. Pastu sekarang consume as healthy breakfast. kak Fatin pun dulu ade resdung macam aku sekarang dah okay. alhamdulillah. :)

Sape2 nak lose weight macam ni pm/text me 0132107729. Facebook: Rahmah Razak