Puasa dan Herbalife.

** Untuk versi yang lebih updated tentang berpuasa bersama Herbalife sila klik ini. The Famous Question. Terima kasih. :)

Dah masuk 2hari Wan n Atok kat rumah ktorang. Hari tu tiba2 Wan tanya,

"Mah, kalau nak puasa, macam mana cara nak minum shake? Nenek2 kt pondok dah tanya. Ni nak masuk bulan puasa dah"

Okay, sebelum aku jawab soalan Wan tu, aku nak cte sejarah Wan n Atok dengan Herbalife. =)

Lepas aku start consume and dapat good result, Ummi pulak consume, dapat good result jugak. So ktorang pun share pasal Herbalife kat Wan and Atok, Alhamdulillah, dorang terbuka hati je nak consume.

image

DI KLIA: KL-LABUAN RAYA 2010

Both of them aged around 80 tahun. Atok pernah buat operation bypass (betul ke ejaan nye ni?) Pastu Wan pernah sakit kaki sampai terlantar je beberapa bulan, lepas tu memang pakai tongkat je.

Ape yang dorang rase lepas consume Herbalife, Atok memang rase sangat2 bertenaga. Wan, alhamdulillah da boleh jalan tanpa tongkat. Masya Allah!

image

DI BANGI: MAKAN2 DENGAN FAMILY FEBRUARI 2011

So, Wan n Atok sekarang belajar kat pondok. Sume nenek2 kat situ perasan changes Wan n Atok. Dorang pun tanye, macam mane dah boleh cergas je tak ngantuk, pastu dah boleh jalan macam biasa. Nenek2 kat situ majoriti memang bertongkat ataupun ber’wheelchair.’ Alhamdulillah, sekarang dah 4 orang nenek kat sane consumed the complete nutrition, and sume dapat good result.

Sorang nenek ni namenye Nek Mon, nenek ni dah bertahun2 duduk wheelchair, dah dapat menyapu, siram bunga, ape perasaan kte? SANGAT GEMBIRA dan TERHARU. =’) Dapat share dan tolong nenek untuk menjalani hidup dengan lebih baik. Kte sebagai penyampai je, berkongsi tentang nutrition, semuanya kuasa Allah. Allahuakbar! Nek Mon jugak cte, selalu malam2 kaki kene sapu minyak angin sebab sakit sangat2 mase nak tido. Alhamdulillah sekarang tak payah lagi minyak angin. Dah ade Herbalife ;)

End of story.

Berbalik pada soalan Wan, Herbalife boleh je consume mase puasa. Ikut je jadual ni.

image

*Kalau takde Aloe Concentrate ganti dengan air kosong je. :)

Insya Allah, memang sahur and buka puasa dengan Herbalife memang kenyang and rasa segar. Aku start consume Herbalife mase bulan puasa. Memang takde hunger pang, Alhamdulillah.

And semalam tengok twitter, antara favourite blogger, ThePinkStilettos, saya tweet,

image

So, sape2 yang selalu mangalami masalah mase puasa, lemah atau gastrik atau malas nak sediakan makanan mase sahur, get your Herbalife stock now! Call/text me: 0132107729 =)